Midsommar med mera

Ja, ännu en gång är det otroligt länge sen jag skrev något i bloggen.
Men det är så här det kommer att vara, periodvis kommer jag säkert vara duktig och skriva varje dag och ibland tar det en vecka mellan inläggen. Ska försöka komma igång i en bra period nu.
Det var väl hänt en hel del sen sist, men vi börjar med midsommar...
Det blev ett riktigt traditionellt firande på midsommar, med dans runt stången, trollkarl, fiskedamm och allt annat som hör till.
Penny deltog dock endast i själva dansen men som ni kan se på bilden ovan var hon riktigt "taggad" inför det hela.
Tyvärr är jag alldeles för mkt nybörjare på det här med bloggandet att jag inte lyckas lägga upp videoklippet när Penny och Mamma Annika dansar runt. Jag kan i alla fall skriva att Penny var med totalt och sparkade med benen och flängde med armarna och såg ut att ha det riktigt trevligt.
Självklart dukades det upp picknick och Penny fick en helt ny smakupplevelse som kanske inte uppskattades fullt ut, se bilden nedan
Desto nöjdare var hon att hänga med Kusin Hanna:
Och på Pappas Axlar är det alltid tevligt:
Ja, hennes naglar är vassa, och JA hon försöker äta upp ens hår...
Efter tillställningen i Lindefallet (en liten håla ute i ingenstans) så åkte vi till Enånger (också en liten håla, men de har i alla fall en bank, en kiosk, en mataffär och en pizzeria) för att grilla och ha det trevligt hos Faster Kikkan för att slutligen bege oss tillbaka till Gävle. Trotts alla aktiviteter och allt resande så var Penny inte jättetrött för på midsommardagen ville hon upp och leka med pappsen 06:30. Tur att man var den som körde på midsommar :)
Förutom midsommar så fortsätter fighten mellan Pappa och Penny gällandes äta från nappflaska. Jag var helt övertygad att jag lyckats vinna denna tävling i söndags då jag efter 45minuters kämpande fick henne att äta ersättningen, men så fel jag hade... Igår (kaxig och självsäker) förlorades den kampen efter 60minuters kämpande och en JÄTTEsur (och ledsen) Penny och det blev ingen ersättning utan äkta vara från mamma istället.
Varför, varför, varför finns det ingen 1 veckas kurs i "så lyckas du få ditt barn att äta från nappflaska" känns ju mer viktigt än att "så lär du dig andas inför förlossningen"... Jag skulle lätt betala en bra slant för dessa kunskaper. Det måste ju finnas nått bra trick som ingen berättar, jag lovar att om jag kommer på det så sätter jag ut det direkt i bloggen.
Mer som har hänt.... Sittvagnen är inte lika ny och spännande längre, men ibland är det ritkigt roligt att sitta i den tycker hon:
PLaner på att inhandla en GÅ-stol finns och bilder på detta kommer så snart vi köpt in den. En "Hoppgunga" är inköpt, men Penny måste växa på sig lite, vi har dock provat den och jag lovar att lägga in ett bildbevis på detta snart.
Ja, det får vara allt för denna gång
Ha det bra

Penny på tåget

Idag åkte familjen Reibom ned till hufudstaden för lite partajande.

Tågresan gick otroligt bra och Penny gnällde väl ca 32sekunder, vilket troligtvis är mindre än vad pappa brukar göra.


Väl i Sthlm så har vi än så länge hunnit med att fika, handla, äta, dricka en öl, äta, och snart är det dags att gå väg till kalaset för att äta lite mer...

Precis nu så dansar Penny med farbor Jensen och hon verkar ha det riktigt mysigt.

Här ser ni några bilder från tågresan.


Penny och mamma på väg till sthlm


Penny åker själv



Fredagsmys

Idag har familjen Reibom haft lite fredagsmys.
Penny, Pappa och Mamma gick på Interpool för en "afternoon toast" även tant Anna och Farbror Patrik var med. Eller Penny fick ingen toast, men hon slukade i sig två hela kuber med den härliga kombinationen potatis och palsternacka. När maten tog slut var hon grinig ända tills hon fick lite mer av mamma (verkar som hon ärvt sin fars aptit). Som efterrätt blev det en majskrok. Det är ju helt sjukt hur sugen man själv blir på ostkrokar när hon sitter å mumsar på en sån. Synd bara att man inte kan hålla sig till samma tempo son henne, då hade en påse ostbågar räckt i en vecka.. Lätt!
När klockan sedan närmade sig 19 började vi gå hem och var väl lite smått oroliga för att Penny skulle laka ur å bli grinig. Men icke.... Istället satt hon i vagnen (Japp, hon är en stor tjej som sitter nu för tiden, mamma Annika kommer skriva ett gästinlägg detta sen). och gjorde sitt nya favorittrick, Brumma som en motor samtidigt som hon sprutar dräggel framför sig. Det är det första hon gör när hon vaknar och i princip det sista hon gör innan hon somnar igen... Apropå sova. Igår var Penny och Pappa själv på kvällen och när Penny väl somnat och Pappsen satt och kollade på fotbollen så höll man ju på att skrämmas ihjäl då Penny fes så högt att det hördes genom babymonitorn... Kanske en till sak som hon ärvt av far sin ;)
Imorgon åker familjen Reibom till Stockholm och det är INTE för att kolla in bröllopet, reseskildring kommer sedan.
Bilden nedan är då Farmor var här och hälsade på.
Ha det bra


Tillbaka

Ja, jag vet... Jag har varit dålig på att skriva inlägg nu på slutet. Jag skyller på jobbet, sjukdom och dåligt väder. Men nu är det dags igen.
Sååå. Vad har hänt sen sist?
Penny lurades bara när vi trodde att hon börjat ta nappflaskan. Den är inte alls intressant längre, men hon käkade ju i alla fall 3 gånger från den.
"Vanlig" mat tycks hon i alla fall gilla, men... Hon har lite svårt att greppa konceptet att man måste gapa för att få i sig maten hon kör ut tungan och försöker lapa i sig maten. Men hon lär sig snart nog.
Penny har även hunnit med att ha farmor på besök (och hon grät faktiskt INTE varje gång hon såg henne). Hon har även varit i Sundsvall och Enånger och hälsat på hela släkten, samt tagit en sväng till Stockholm med mammsen för att hälsa på tant Anna, kompis Vanja och tant Stina. Tågresor tycks dock tyvärr inte vara lika spännande längre.
I dag ska Penny och Mamma åka till furuvik och ha det trevligt, pappa får gott finna sig i att sitta på föreläsningar i Uppsala hela dagen. Förhoppningsvis blir det några fina bilder att lägga upp från denna tripp.
Dags att lyssna lite på diskrimineringslagen nu.
Bilden på Penny är då hon kom och hälsade på Pappa på jobbet.

Pennys topp 5

Innan jag listar topp5-listan av saker som gör Penny så glad så hon kiknar av skratt så måste jag få skriva att hon idag, för andra dagen i rad, åt ersättning via nappflaskan.

Åhhhh, vad bra å skönt och trevligt tänker alla då... Hmmm, jag vet inte. Detta betyder ju att Pappa och Penny i princip skulle kunna klara sig utan Mamma-Annika en kväll vilket skulle kunna betyda att hon får för sig att åka och hälsa på någon kompis eller liknande (oj oj oj....)

Jaja, här kommer i alla fall topp 5 listan.

5. När Pappa kommer hem från jobbet (jo det är sant, ok hon kanske inte kiknar av skratt, men hon ler i alla fall och låt mig nu ha denna...)

4. Att ligga naken på skötbordet under blöjbyten

3. Att "gå" över köksbordet (Nej, vi vet att hon inte kan gå, men hon flyttar nästan på sina fötter helt själv)

2. Lyssna på riktigt bra hiphop (Spelar ingen roll på hur dåligt humör hon är, sätter vi på "Imma Be" med B.E.P så blir hon riktigt riktigt glad)

Och nu kommer den absoluta favoriten, nämligen.....


1. När Mamma-Annika dansar till hiphoppen som Penny lyssnar på (Ungefär samma klass som Fergie)

Åsså var det ju det här med bilder också. Har ingen ny att infoga för dagen. Så vi tar en bild som togs för länge sedan (eller så länge sen är det ju inte) då hon endast var 2 veckor gammal.. Mycket händer på 5 månader!



Det var allt för idag.

Penny + Nappflaska = Sant (eller i alla fall kanske)

Idag hände det...

Penny gjorde det...

Hon åt ersättning från nappflaskan utan att bråka, utan att skrika och hon slukade ALLT!!!

Det mest ironiska med detta är att jag senast i dag på jobbet suckade över hur jobbigt det var att hon inte ville äta något förutom mjölk från mammsen, Snacka om att ge svar på tal :)

Efter denna bedrift blev Pappa så glad att hon fick två små skedar banan efter maten (vilket mamma tyckte var sådär). Efter att sedan ätit mer gröt än någonsin tidigare fick Penny 2 små skedar banan till.

Om hon gillade potatis första gången hon smakade det så var banan något helt otroligt. Det såg ungefår ut som när Pappa äter en Boston celtic eller när Mamma trycker en påse påskskum...

Under hela eftermiddagen har lilltjejen varit helt otroligt glad. Jag förklarar nu henne helt frisk.

Hon var helt otrolgit gosig efter maten idag vilket ni kan se på bilderna nedan när hon ska visa hur mycket hon tycker om sin pappa...

Penny tittar ordentligt på pappa
 

För att sedan påbörja pussen


Som dregglar ned hela pappas kind


Sådär mysigt kan man ha hemma hos familjen Reibom en helt vanlig måndag...

Imorgon tror jag att det är dags för att lägga upp Pennys första topp-5-lista, men tills dess

Ha det bra


05:45

Är det verkligen OK att vakna 05:45 en söndag????

I och för sig så är klockan 06:17 just nu, men ändå. Det är ju lite väl tidigt.

Är i och för sig glad över att jag inatt slapp kliva upp tre gånger och amma en hungrg Penny.

Hon verkar brås på far sin när det gäller aptiten, alltid hungrig.

Igår fick jag i alla fall sova ut för då tog Mamma- Annika hand om henne ända till kl 10 på morgonen. Jag ser det rätt så svårt att upprepa den bedriften idag... Men i och för sig kl är ju redan 06;20

Så här ser en pigg Penny ut tidigt på morgonen.



Nu ska vi leka lite och se om hon inte vill somna om om en tille eller så

Nu är hela familjen sjuk

Uscha.... Penny nyser, Mamma snorar och Pappa hostar - Det är inte jätteroligt att vara förkyld. Undrar hur det känns för PEnny, jag menar, hon kan ju faktiskt inte förstå att hon är sjuk... Eller kan hon det?, hur mycket förstår man när man är 5månader. Måste kännas ganska konstigt att varje gång hon nyser till så hänger det snor ned till hakan. fast hon verkar i och för sig gilla det, är man inte snabb med att torka bort det så finns det inget att torka bort då har hon varit där med tungan å slickat i sig allt. Jag ska försöka föreviga det på bild och lägga ut på bloggen. Ikväll får ni hålla er med Penny som "hårmodell".



Snygg frisyr eller hur!?!

 
Förkylningen har dock bidragit med en positiv sak, vi har nämligen kommit fram till att vi inte behöver köpa några  dyra, häftiga leksaker till Penny. Kvällens favoritsysselsättning var att klämma och äta på ett paket Lambi näsdukar. 
Penny verkar dock vara lite friskare, hon och Mamma Annika var tom nere på stan en sväng idag och lunchade och innan hon somnade så var hon jättesnäll och super-gosig. Problemet är att hon inte riktigt vill somna när vi lägger henne. Hon går från lite halvgrinig och trött till en super-glad pratkvarn som vill göra allt förutom att just sova. Men vi fick i alla fall en lugn stund nu på kvällen och vi började se på LOST-finalen (orkade med halva ungefär, får se resten imorgon).
Livet som småbarnsförälder är nog lite tuffare än vad jag trodde från början, nu är det väl sovdags så att man hinner vila upp sig lite innan det är dags och kliva upp igen.

Jag gissar på att Penny vaknar 06:34 vilket skulle innebära 7h sömn om jag somnar inom 7minuter.


Sjuk Penny = Trött pappa

Lilltjejen är fortfarande sjuk, vilket betyder att både pappa och mamma är väldigt trötta. Pappa-Reibom är faktiskt så trött att det inte blir något riktigt inlägg idag.

Penny verkar dock vara på väg att tillfriskna, febern går nedåt och hon orkar vara vaken längre stunder. Hoppas bara på en "normal" natts sömn. Hon får gärna vakna 06:00, bara hon inte vaknar 2ggr i timmen under natten. Ja jag vet att vissa föräldrar har barn som kör den varianten i flera månader (jag förstår inte hur ni klarar det), men nu är det som så att Penny skämt bort oss genom att sova bra så vi är inte riktigt förberedda på detta. Kanske skulle föräldraträffarna ta upp mer sådanna här saker istället för att visa förlossningsvideos från 80-talet med budskapet om vilken otroligt inre kraft alla kvínnor har, jag vet inte men just nu känns det mer aktuellt. Jag kanske får leta upp min inre kraft så jag orkar vara vaken en timme till eller två.

En annan nyhet är att Penny nu inte endast använder sina böcker till bitringar utan nu även tykcs vilja läsa dem. Bifogar en bild på detta.

Ja, det blev ju ett typ av inlägg ikväll ändå. Ha det bäst och god na.. zzz.zzz.zzz


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Strax innan 9 på morgonen idag så vinkade jag av Penny och Annika när de tog tåget till Arlanda för att tillbringa ett par dagar i Göteborg. Kl 13:30 plockade jag upp Penny och Annika på Gävles tågstation igen. Efter att kommit fram till Arlanda, checkat in bagaget och på väg att boarda planet så vill lilla fröken inte åka iväg längre. Nu var det inte bara att hon lite gnällandes protesterade mot denna resa, utan resfebern hade blivit till en riktig feber med snor och allt annat som hör till.

Personalen vid incheckningsdisken fick springa ut till planet och plocka fram all den packning som redan var incheckad och sedan blev det första bästa tåg hem igen. Kan saknaden efter pappsen verkligen göra så att ett barn blir sjukt? Ja kanske...

Hur som helst så verkar hon vara lite piggare och vi hoppas på en frisk liten tjej imorgon.

Har inte hunnit lägga över någon av bilderna på Penny på tåget så jag lägger in en bild på en gald och frisk Penny istället.

Håll tillgodo och ha det bra


RSS 2.0