Penny reser bort

Japp, det är dags för Penny å mamma Annika att åka iväg en sväng. De ska till Göteborg och hälsa på lite.

Detta är inga problem för Penny då hon redan har hunnit med att resa en hel del, förutom att rest runt i Sverige har hon firat sin 3-månadersdag i Genoa (i Italien) och sin 4-månadersdag i London. Det är lite lustigt att 5-månadersdagen kommer att gå av stapeln i Göteborg, hon får aldrig fira hemma...

Penny och Pappa i Italien

Penny och Pappa på Starbucks i London

Trotts denna resevana tycks hon ändå ha drabbats av resefeber, för det är omöjligt att få henne att sova ikväll. Personligen insåg jag att jag inte räckte till för denna uppgift efter ca 5minuter, Annika däremot ger inte upp riktigt lika lätt. Nytt rekord är det i alla fall, klockan är 20:26 och hon har ännu inte riktigt somna (vi började 19:32). Jag tror helt enkelt att hon inte vill åka bort från pappsen.

Mamma Reibom lovar i alla fall ett gästinlägg med en reseskildring från Götet.

Ha det....

Familjen Reiboms första morsdag

Dagen började med att Penny inte riktigt förstod konceptet morsdag och istället för att sova länge valde hon att vakna kl 06:00. Eftersom det var Annikas dag att sova ut (och dessutom morsdag) så gick jag upp och lekte med Penny.

Eller leka och leka, så mkt kan man inte göra med henne ännu, men hon körde ett pass i babygymmet, lekte med doris (rosa flodhäst) satt i babysitten och så avslutade vi med att dansa till lite musikvideos. Efter allt det tycker man att man genomfört en otrolig bedrift, kollade på klockan och insåg att detta "maraton" hade varat i ca 45min...

Vi lekte på ett tag till, till slut väckte jag Annika så hon fick lite mat, sen blev det en "powernapp" och sen hela proceduren en gång till.

Efter dessa två omgångar var klockan äntligen 9 och dags att väcka Annika på riktigt. Som sin allra första morsdagspresent fick Annika en dvd-skiva "Lär dig Thai - steg 1".

Resten av dagen spenderades genom att gå promenad, käka picknick, springa, se formel1, grilla, städa lite osv.....

Just nu håller Annika på att somna Penny som precis har ätit 1/4 potatis. Hon ser verkligen ut att gilla det. Sitter i sin nyinköpta barnstol och "gluffsar" i sig, bildbevis nedan.



Hon är även duktig på att själv hjälpa till med händerna (svårt att tänka sig hur mycket man kan grisa ned sig själv och omgivningen på så lite potatis...




Ja det var väl ännu en helt fascinerande dag... Men det blev ju två fina bilder i alla fall.


Humörsvängningar

Nej, det här är inte ett inlägg om hur det var att umgås med Annika under hennes graviditet. Hon var faktiskt rätt så lugn att ha att göra med (förutom all överskottsenergi).

Inlägget handlar såklart om Penny och jag är så fascinerad över hur hon kan gå från att vara trött och grinig till super pigg och helt underbar på bara några sekunder. Tyvärr är det ju likadant åt andra hållet också. Att gå från en skrattande, lättroad liten underbar tjej så räcker det ibland med 2sekunder att förvandlas till något som hör hemma i filmer av typen exorsisten...

Nu överdrev jag ju i och för sig lite där, så länge man pratar, dansar, låter henne lyssna på hiphop, få lite mat ibland så är hon jätteglad.


Nedan finns bilder på hur Penny ser ut när hon är....

Trött

Förvånad

Ledsen

Glad

Superglad


Välkommen till min nya blogg!

Här är det tänkt att mina tankar inför, under och efter min pappaledighet kommer finnas. Självklart kommer det mesta kretsa kring Penny. Fåniga saker som man ändå vill att nära och kära skall kunna ta del av.

Självklart kommer det även finnas en massa bilder på lillstumpan.

Men vi får väl se vad som händer, när jag ska göra nått sånt här brukar jag tycka att det är roligt i ungefär en vecka.... :)

Men men, vi får se som sagt.

Börjar på riktigt imorgon.... eller efter helgen, eller.......


RSS 2.0