God morgon

Penny vaknade 9:15 idag, lite som vanligt kan man väl säga. Eller hon vaknade ju inte självmant, utan pappa fick väcka henne. Vilket inte är det enklaste.. Hon sov i eget rum för andra natten i rad och vaknade endast en gång på natten för lite nattmat. Sedan sov hon vidare till strax efter sju då hon fick komma och sova med Pappa (mamma sov i sthlm).
Nä, nu är det dags för frukost, eller kanske lunch, klockan är ju redan 10:30...
Så här ser det ut när man vaknar upp med Penny...
Ligger och drar sig lite extra efter att Pappa väckt henne
2. Börjar förstå att det kanske är dags att vakna ändå
3. Det är ju inget fel på morgonhumöret i alla fall
4. Så här glad är man efter att busat lite med Pappa
5. Lite roliga miner orkar hon också bjuda på tidigt på morgonen

bilder å video

såhär innan jul är det alldeles för mkt att göra för att jag ska hinna blogga så nu blir det bilder och videoklipp istället till efter jul.
En nyhet är dock att Penny numera sover i eget rum....
Penny är påpälsad på väg till Babysim
Trött i bilen påväg till farfar
Glad i badet med Mamma
i klippet nedan kan ni se när Penny leker med sin Larv

Idag har vi...

... Varit på Babysim. Penny var jätteduktig (som vanligt). Hon kastade sig ned i vattnet från kanten utan problem (det var dagens övning) Annars har vi mest bara lekt och haft det bra idag. Penny har varit på toppenhumör hela dagen. Hon fick även testa en ny maträtt till lunch idag, pappa lagade korvstroganof och ris, hon åt helt ok, men inte som när mamma lagar köttfärssås till henne...
Igår hade vi som sagt besök av Patrik och Milla. Papporna hann faktiskt med ca 45min tv-spelande innan båda barnen vaknade. Efter lunch så begav vi oss ned till stan och kikade lite för att sedan möta mammorna för en fika. Vi fikade nästan en timme och Penny gnällde inget alls, helt otrolig.
Patrik ger Milla flaskan
Penny visar att hon kan ta flaskan själv


Något som Penny ÄLSKAR att göra just nu är att resa sig upp mot soffan. Det är ju inte så att hon har världens bästa balans, men det verkar hon tro själv. Ni kan ju kika nedan så får ni själv avgöra...

penny leker

Med sin nya favoritleksak, som hon fått låna av Billie och Juno (tack)...
Det har varit lite mycket att sätta sig in som ensam hemmapappa, men snart kommer bloggandet igång igen. Idag ska pappa och Penny hänga med Patrik och Milla, det blir lunch och tv.spel hemma för att sen vara coola pappor på stan som fikar.
Kanske kommer foton på det senare eller imorgon.

I Helgen...

... Så åkte Penny och Pappa till Sundsvall (Mamma kom efter på lördagen). På vägen till Sundsvall så stannade vi till och hälsade på Farfar i Enånger. Det märks att Penny börjar bli van att träffa folk för det gick jättebra trots att hon inte sett honom på så länge och trotts att hon var sjuk.
Ja sjuk.... Stackarn har varit sjuk i typ 10 dagar nu, men det känns i alla fall som det är på väg att bli bättre nu. När det var som värst hostade hon så mycket så att hon fick så ont att hon grät efter varje hostattack...
I sundsvall var det fullt upp med att hinna träffa alla. På fredagen drog vi och hälsade på hos farbror Hasse, där det bjöds på tacos, men Penny var mest intresserad av kattmaten som fanns på golvet. Hon tyckte även det var roligt att dra "bella" i håret.
Natten tillbringades hos mormor och morfar, som såg till att Pappa fick sovmorgon på lördagen...
På lördagen så hans det med att träffa farmor lite till och slutligen även Faster med familj. Jag tror gfaster blev lite ledsen för att Penny ville vara med Mimmi mer än henne :)
Lördagskvällen och natten var Pappa och spelade tv-spel medans Mamma och Penny var hos mormor och morfar igen. Dessvärre var Penny inte alls på bra humör och Mamma fick en jobbig natt.
På söndagen bar det av hem igen, med stop i Enånger för en snabbvisit hos Farfar och sen mat hos Faster där ALLA barnen var hemma...
Denna helg fick Penny återigen den uppmärksamhet som hon vänjde sig vid i Thailand.
Det får vara allt för denna gång, eller jag måste bifoga hur gosig hon är när hon precis vaknar på morgonen...

Farmor...

... Är på besök
Och hon är inte här för att vila upp sig... Just nu håller hon på att ordna lite god ny mat till Penny, en av pappas favoriter, nämligen korvsoppa, mmm. Igår när hon kom så gick det jättebra med Penny på en gång penny har ju tränat på några 100 olika thailändare så hon borde ju inte vara rädd för folk längre (inte ens om de ser ut som farmor gör, ha ha).
Resten av gårdagen (efter blogg inlägget) gick helt ok, ända tills det var dags för Penny att sova. Eller hon somnade i och för sig bra och sov ett tag, men sen ville hon inte längre... Pappa dög inte utan det var bara mamma som kunde trösta henne, får hoppas att det ändrar på sig snart.
Eftersom hon sov lite dåligt så tänkte jag att det blir en härlig sovmorgon, men nix. Klockan 07:51 var det dags att kliva upp och starta dagen. Förstår inte att hon bara för att Annika börjat jobba väljer att kliva upp 1 - 1.5h tidigare än vanligt varje dag. Idag skulle vi ha gått på babysim, men eftersom hon fortfarande är väldigt snorig och hostar så struntar vi i det. Hoppas att hon ska bli tillräckligt frisk så att vi kan åka till Sundsvall imorgon bara... Hon åt i och för sig en hel portion gröt till frukost idag (första gången sen hon blev sjuk) efterföljt av lite ost å annat smarrigt.
Annars har tiden tillbringats till att leka och varit med farmor.
Nu har jag inte tid, Penny sover, farmor lagar mat och jag ska julpynta det sista så att kartongerna är borta när Annika kommer hem
Penny visar Farmor hur man brummar som en bil




Penny kör lite bil


1a dagen själv...

Jag verkar få glömma det här med sovmornar, tvspelsdagar och lång frukost med kaffe och tidningen....
Inte ens halva första dagen som ensam förälder hemma med Penny har gått och än så länge är detta min 1a sekund ledig tid. Har precis kommit hem från vårdcentralen där läkaren konstaterade att Penny hade hosta (det visste vi redan) men inget mer allvarligt (vilket vi inte visste men hoppades på) Allt såg bara bra ut och han klassade detta som en ordentlig förkylning som snart är över. Penny fick även sitt första recept och hon har nu väldigt duktigt tagit hostmedicin för första gången.
Innan det besöket så har jag hunnit med att
Leka, Ge Penny frukost, Leka mer, Damsuga... Jag har i och för sig hunnit få mig en kopp kaffe också.
Som tur är kommer Pennnys Farmor på besök idag och stannar tills på fredag, ska bli skönt med lite back-up.
Nu ligger Penny och sover och jag ska fixa iordning vår lunch, idag blir det pasta och köttfärssås. Till middag blir det fisk (färsk torsk) potatis och nått mer, hoppas Penny ska tycka om det.
På bilderna nedan ser ni hur det ser ut när Penny vill äta sin gröt själv och när hon snällt sitter i Pappas knä och väntar på doktorn....
Penny Kan...
Äta gröt själv...
Penny och Pappa väntar på doktorn


RSS 2.0