Slut på godisätande?!

…i alla fall innan Penny har lagt sig för kvällen. Hon har blivit helt hopplös…så fort att hon ser att vi äter något skriker hon och ska också ha. Om det bara var några minuter sedan hon åt lunch eller middag spelar ingen roll, hon ska ha ändå. Som tur är äter vi ofta kyckling eller frukt och det går bra att smaka. Det är ungefär samma sak på frukosten. Hon äter glatt sin gröt till att börja med, men när hon ser att vi hämtat mat tar hon en paus och vägrar öppna munnen för grötskeden. När hon inte får något annat äter hon till slut upp sin portion. Vi har försökt – många gånger – att distrahera henne med någon leksak, men så fort hon ser att det finns mat på bordet slänger hon bara leksaken i golvet.

 

Ikväll åt vi hamburgare till middag. Penny gapade stort åt varje tugga av sin mat – tills pappa tog bort papperet från sin hamburgare. Penny stängde munnen och vred bort huvudet när jag kom med en sked av hennes mat. Istället tittade hon storögt och hungrigt på pappas hamburgare. Det var ingen idé för pappa att börja äta sin hamburgare innan Penny ätit klart sin mat. Han fick snällt vänta tills Penny ätit upp sin mat. När hon till slut förstod att hon inte fick något annat åt hon upp sin egen mat. När hon väl ätit sin portion kunde vi börja äta våra hamburgare och Penny mulade i sig små bitar hamburgerbröd.

 

Nu har det gått så långt att vi inte ens kan dricka något utan att hon blir avundsjuk. Häromdagenskulle  jag och Henrik dricka varsin kaffe. Så fort hon såg att vi hade något att dricka började hon skrika. Provade med hennes nappflaska med vatten, men den slog hon bara bort. Vi gav inte med oss och hon blev argare och argare som ni ser på bilderna… Hon klämmer fram krokodiltårar med hopp om att få sin vilja igenom. Sedan får hon dricka vatten ur sugrör, då blir hon lite nöjd igen… Att dricka ur sugrör är för övrigt en ny rolig grej för Penny. Allt smakar bra bara det kommer ur ett sugrör. Även vatten alltså… Det bästa är dock när mamma eller pappa beställer en fruktshake utan socker, att få dricka fruktshake direkt ur muggen med sugröret, det är både gott och roligt.

 

Igår kväll lyxade vi till det och åt grillbuffé på hotellets poolbar. För 80kr fick man äta och dricka hur mycket man ville under två timmar. Det var underbar mat, grillspett och italienska tapas bland annat. Mozarellan var Pennys favorit. Penny valde helt rätt kväll att vara snäll och lugn. I ca en timme och en kvart satt hon i sin barnstol och mumsade nöjt på mozarella och lekte med sina leksaker medan mamma och pappa fick äta mat och dricka Singha i lugn och ro. Som belöning fick Penny ta ett kvällsdopp med pappa i poolen. Badet var lika uppskattat som vanligt och Penny skrattade högt när pappa lekte med henne i poolen.

 

Så har ett par till dagar gått alltså, och de har flutit på i ungefär samma stil som Henrik beskrivit tidigare.

Darrar på läppen...
Låtsasgråt
Penny vill inte längre äta sin egna goda mat...
...efter att ha fått syn på nåt som hon tror är mycket godare
Det krävs lite koncentration om man ska lyckas suga i sig det som finns
i sugröret samtidigt som man ska se till att behålla det i munnen så
inte hälften rinner ut...

Kommentarer
Postat av: Farmor

ja,ja Penny är pappas tös när det vankas med mat.ni är dugtika som inte ger efter fast hon skrikar.har det så bra kramar till alla.

2010-10-28 @ 18:21:50
Postat av: Jenny

Hahaha. Men det tror fan det. Klart man inte vill äta gröt om nån annan äter hamburgare! Jag är på Pennys sida! ;-)

2010-10-28 @ 23:08:02
Postat av: Faster Helen

Jag håller med Jenny, vem vill ha gröt :)

Tala om för Penny att faster tycker att hon gör helt rätt och att när hon kommer till oss så ska hon få smaka allt hon vill :)

2010-10-29 @ 11:55:35
Postat av: Mamma Reibom

Jenny: Men hon gillar ju gröt!:) Och varje morgon efter sin grötfrukost får hon korv...precis som farmor säger...pappas flicka...



Helen: Du skulle bara våga!:) Vill du vara barnvakt får du lova att inte ge sötsaker!! Det är grönsaker som gäller!

2010-10-30 @ 17:08:13
Postat av: Faster Helen

Skoja bara :)

Hon ska få smaka allt utom sötsaker................tror jag iallafall, kanske det slinker dit en ostkrok............nej det gör det inte.Vill så gärna vara barnvakt så det får bli nyttigheter :)

2010-11-01 @ 08:14:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0